Mar 15, 2012

3 Tahun Menyulam Kasih

Evening peeps~
Mengambil sedikit masa menaip entry.
*padahal banyak lagi kerja yang kau boleh kerjakan! (>.<) *
Lately bengkek  dengan MukaBuku barangkali.
Yang menjadi idaman.
Dream of all girls around the world.
Get married.

Penuh MukaBuku I dengan good news.
Yang berkahwin.
Yang baru disahkan pregnant.
Yang baru deliver baby.
Yang boleh bermanja-manja dengan anak-anak.
Yang dapat second, third baby.
Dan berbahagia bersama suami.
Tak sakit hati.
Jealous sikit jer.
*tak tipu (>.<) *
Genuine ^_^

But it's okay.
*pujuk hati kunun-kunun*
I ada terbaca 1 article.
Lupa exactly words yang digunakan.
Dalam article tu kata minta bersabar.
Jodoh dah ditetapkan.
Lambat atau cepat, semuanya dah ditulis masa dalam perut ibu lagi.
Kalau lambat, mungkin ada sebabnya.
Barangkali ada kekurangan dari diri sendiri dan sebab itulah 'diberi' masa untuk menampung kekurangan itu.
Jadinya, cuba fikir-fikirkan kekurangan yang mungkin kalau kita kahwin, adakah kita mampu lakukannya?
Maka, Dia Maha Mengetahui.

Jadi, sabar ye~ 
*untuk kau juga ye~*
I tergerak nak tulis entry ni sebab I dok bincang dengan my mum pasal baju convo nanti.
Ada sepasang kain yang dibeli khas 3 tahun lepas untuk I convo nanti.
Baju batik. Beige with black.
Berangan nak buat kebaya dan cam ada sulam-sulam / kerawang (lupa namanya).
Masa display kat patung, nampak sangat macam wanita Melayu terakhir.
Classic and pure.
Dapat bayangkan?
Hehe...

So...
My mum pulak kata, "nak pakai untuk CONVO or BERTUNANG nanti?"
Err... kain ela tu dah menyulam kasih selama 3 tahun.
Bila ntah mau pakai?
(>.<)

3 comments:

Anonymous said...

pakai untuk konvo dulu.. then pakai lh untuk bertunang pulk... 2 in 1... hahahahaha

Miss Ann ~♥ said...

hehe...bajetla kunun2...tp xleh2..hehe

Anonymous said...

lama-lama jadi kain lh tu... amin..