Mar 4, 2010

Macam mana nak jadi perempuan ~ Surface

Disuatu pagi yang indah...

Fadilah: Hari ni eyeliner kamu kemas sekali.
Citra: Really? Pagi ni aku bangun awal. Kiranya aku bisa make up.
Fadilah: Oo... patutlah. Aku tak tidur semalaman. Siapkan assignment jadinya aku make up tebal bangat ni.

Apa ada pada make up? Nak cantik kena pakai make up ke? Typical girl always think like that. Ann make up ke? Cukup sekadar pakai Lip ice (sheer colour) dan kadang-kadang juga pakai powder Johnson & Johnson tu aje. Cukup kot hanya begitu. Ada pula kawan Ann "mengaku dirinya bukan perempuan? Pelik tu... How am I gonna consider that? Weird...
Tapi ada orang cakap, "yela, muka awak licin. Putih. So, tak perlu semua itu pun."
Ye ke? Ann tak bersetuju pun. So, macam mana kategori PEREMPUAN tu eh?
Ini cuma sekadar my opinion tau... no hard feelings. Okay babe?
Well, begini... perempuan "tulen" seharusnya lemah lembut, pandai jaga diri, hormati orang tua dan pendek kata cantik dari dalaman.
Luaran?
Perlu kemas, bersih, tahu macam mana nak presented yourself dan paling penting SUKA SENYUM. Ada je perempuan cantik tapi tak tahu senyum. Kalau make up pun, harus senyum sebabnya ini dapat menunjukkan bahawa kita ini sangat warmth. Selesa orang untuk mendampingi kita. Tapi tak perlu pun senyuman mengoda. Itu lain cerita ok? hehe...
So, anda puas hati dengan entry Ann? Jika tidak, sila berikan komen anda...

4 comments:

Anonymous said...

hehhehehehe mcm penah dgr je citer ni tapi dimana ya ? hmmm

Miss Ann said...

tu citer real tau...hehhe...
dan Ann dok kat tengah2..hehe

nadia said...

cerita real???
kalau awk di tengah2, sy pulak di mana?

Miss Ann said...

awk? tak tau ler...dok kat sayap kiri kot..hehe