Jan 25, 2011

Hello, Ms. Gedik... Sila Jangan EXTRA Bajet Di sini~

First of all, lately entry sume macam negative aura je (ada rasa tak??). Entry kali ni pun same gak. Ni baru balik dari mencuci mata beli lunch kat cafe. Usha-usha lauk-lauk sampai 3 kali. End up bungkus lauk sayur kobis goreng dan ayam masak kurma. Then terus  ke cashier. Nampak sorang girl ni. Macam kenal. Tengok dekat-dekat (jeling-jeling je), hm... memang sah girl ni lagi. Masih macam kali pertama I jumpa masa cafe ni baru-baru buka. Dulu ceritanya macam ni:

Masa tengah bayar makanan, ada sorang girl ni tengah deal catering dengan abang hensem + hawt yang jaga cashier. Curi-curi dengar their conversation. It sounds like this, "Saya nak order yang ni dan ni dan bla... bla... bla... (nak pendekkan cerita)." Abang tu pun jawab okay je. Then girl tu cakap gini lagi, "Abang, takleh kurang lagi ke... bla... bla... bla... Ala~ taula awak tu hencem." *siap lenggok gedik-gedik*
Meremang bulu roma I tau tak. She's flirting dowh!! Dalam hati I cakap, "Hellooo.....!! Nak flirt tempat lain eh. Ni ramai lagi orang dok bratur nak bayar. Kau boleh pulak nak flirt time ni."
Lama kot I dok tunggu tapi sabar jelah. Malas nak bising-bising. Setakat tarik muka je.

Moral of the stories are:
  1. Jangan nak menyusahkan orang lain.
  2. Nak flirt, sila ke tempat lain ye dan bukan di kaunter.
  3. Orang lain dah nampak that girl is "something".
  4. Yang lain, sila tambah sendiri.
FYI, abang tu dah ada girlfriend pun *melepas kau! dusshh!* and comel je girlfriend dia. Nak dijadikan cerita tadi, that girl ada lagi. Still trying to seduce that abang. Hm... apa-apa jelah minah. You should aware something, girl. I mean your behaviour. Pity you...

3 comments:

saharinasaharudin said...

haha,kak ann..
lawak la girl tu..abg cashier pn dia nak..hahaha

Miss Ann ~♥ said...

nth...xphm btl...huhu...tp tgu lm kot nk byr mkanan...

AISHA INANI said...

gila lah desperate kann.
abg cashier pon layan.
adoiiii