Sep 2, 2009

A.B.C


Ann ada seorang adik perempuan namanya Rumaiza (panggil Aja). Umurnya 11 tahun. Dia sangat nakal, kreatif, bersuara nyaring (tak payah pakai speaker) & sangat generous (terutamanya pada kakaknya... huhu). Baru-baru ni kami semua berkumpul 1 family kat rumah. Yang dari Johor & HUKM, Cheras pun balik sekali. So agak meriah jugaklah (meriah sebab bergaduh... huhu...).

Nak dipendekkan cerita, adalah sekali ni Si Aja asyik berulang-ulang kali cakap pasal ABC. Kebetulan juga Ann tengah berborak dengan adik Ann (yang dari HUKM, Cheras) pasal menstrual. Tiba-tiba Aja mentioned again about ABC. Then, kami pun tanyalah ABC tu apa. Nak tau dia cakap pe? Dia translate ABC = Allah Bagi Cuti...

Tergelak besarlah bila dia kata gitu. So, kepada kaum perempuan, anda bolehlah gunakan "terms" tu selain daripada bendera jepun or bulan dah naik. :p

2 comments:

nadia said...

ABC stands 4 Air Batu Campur. huhuhu..sedap'y dpt mkn masa wktu panas2 mcm ni. hehehe...

Miss Ann said...

Hello Cik Nadia~!ni puasa ke x ni?kn tgh musim hujan...xkn nk mkn ABC...ish!