Sep 14, 2009

Special Dishes

Dah lama Ann tak pegang senduk. So, ayah mintak special order from me today; Masak Asam Pedas. He loves it so much! Then, another dishes, Ann buat Sayur Masak Oyster Sauce. Suddenly this reminded me to a friend. Dia sangat tak suka Seafood because masa kecik-kecik dia termakan udang busuk. Yikes! Gross! Macam manalah dia boleh termakan. Since then, she's become finicky eater; seafood. Suka sakat dia; enjoy doing that, Baby! *wink*. Pernah jer baru-baru ni makan kat Marriot Hotel, Putrajaya. Salah satu hidangannya ialah Sotong Goreng. Sangat sedap & besar. Sebelum nak makan dah siap-siap sakat dia. Nak di jadikan cerita, malam tu juga Ann kena gatal-gatal. Memang tak boleh tido. Dapat tido sejam jer. So, memang padan muka Ann. Huhu... Anyway, this dishes is just for you Cik Nad~! Hope you enjoy!!! Lalala... (*happy* teasing her)

Asam Pedas



Sayur Oyster Sauce (Cik Nad... can you spot the different? haha... *muka kijam*)



(Giler blogging sampai masukkan n3 yang merepek-repek. Adeh!)

9 comments:

Anonymous said...

hehehe sedap nyer huhuhhuhuhu

Miss Ann said...

klu nk dtglah ke rmh..hehe

nadia said...

amboi2 nak tunjuk kepakaran masak eh. sure pas ni berduyun-duyun org msuk minang. hehehe...

well, asam pedas tu look delicious. antar la penang sket. huhuhu...
& dat oyster look nice. menyelerakan nak mkn (puji ikhlas ni even tak makan)

xpe, enjoy teasing me. i like it. Hahaha...

correction, bkn termakan udang busuk tapi terbau udang tu yg sgt busuk. tak leh tahan lho sampai nak muntah.

agak2 kena wat behavioral theraphy tak???

Miss Ann said...

xtunjuk kepakaran pun...juz nk memenuhi ms lapang dengan memenuhkan n3.haha! kang bduyun2 yg masuk meminang parah gk nti nk memilih. btambah2 kang pilihan. haha!

nk mkn asam pds, xpyh ler anta kt penang. bkn ke rmh kte dkt dgn UIA? :p
nk ke syur oyster tu? nk ltk sotong or udang busuk? hehe...

sory dh salah info plak. Lalala..

I think u should attend 4 behavioral therapy kot. Kte jd CR nk ke? or nk soh Luq/Afiq/Hana/Boo? Boo?! dia judgemental mn blh jd CR. Lalala...

nadia said...

i will try behavioral therapy la. cam na leh afiq msuk list ni, newey, afiq yg mana 1, afiq polis ke afiq comei? Hahaha...

nak soh Luq ? xnk ar ngan dia. dia kn ada 6th sense. nnt dia interpret apa2 je nnt. cukup la psl kes "posa" aritu. hehehe...

klu ann or hana yg nk bg therapy ok ja but not boo ok. Boo is nightmare. hehehe..jgn marah Boo...klu mrh dh tak comei.

Miss Ann said...

afiq comei kot..afiq polis mau lari sakan awk nti. haha!

luq tu psycho...so xleh ler dgn dia..

report gk boo nti..lalala~

nadia said...

klu ngan afiq comei, sapa bg behavioral therapy nnt, tak pasl2 sy plak yg bg therapy kag dia nnt. hehehehe...

luq psycho...huhuhu...agree

ala jgn la ckp kat Boo...huhuhu...

iffahnazifa said...

wah3..mcm best jer syr 2..
t'angkat tgok sotong dier.
Rugi'y ada org 2 x mkn seafood..:-)

Miss Ann said...

Nad: nti CL yg bg behvrl therapy kt CR.. haha!
Luq is a psych+sleepy = ???

Iffa: mmg ada org tu rugi pun... kunun2 xmkn seafood...sumbat gk dlm mulut dia *mke kijam*