Jul 17, 2010

Inventori Personaliti Warna

Well, dah seminggu pun semester baru bermula. Very, very and very hectic week. Cam nak gila kot 'coz entah berapa kali tukar jadual. Elok-elok dah susun jadual, alih-alih gi tukar pulak. Mau rasa nak jerit satu INSTED. Almost 5 days go here and there and finally today, Ann dah check jadual terkini. It is like this... (click the picture for a clear view)
Agak pack (~_~!)

Dalam masa 5 hari, Ann still attend for the classes. 1 of the subject (Individual Appraisal), requires me to to any online test. Madam kata dia nak check minggu depan. Antara lists test yang dah diambil adalah:
Ada lagi satu inventori yang Ann nak amik tapi tak jumpa iaitu Inventori Gaya Bercinta. Tak percaya ada test sebegitu? Sila google yer untuk kepastian or visit any counselor nearby... So, berbalik pada title entry ni, Ann nak bercerita tentang IPW (sila klik IPW untuk try inventori tersebut). Setelah try inventori tersebut, hasilnya adalah ini...
Biru yang paling tinggi. So, mari kita lihat definasi pada biru...

*Ini adalah sebahagiannya sahaja*

Nampak tak ada tulis "kata kunci utama 'romantis & suka keharmonian'" Terasa sangat tipu bila sebut part r.o.m.a.n.t.i.s itu. Ngeeee~~~ Rasa macam nak cakap macam ni jer...

Ann: Errr... En. Komputer, saya rasa anda dah salah menganalisis semua jawapan saya tadi.
(dengan pantas En. Komputer mungkin akan jawab begini...)
En. Komputer: Awatnya... betui pa ceq dah analisis semuanya tu.
(diam-diam ajer...)

Jadinya... terimalah seadanya. (~_~!) Sebelum tu... jika nak buat inventori tu pastikan anda:
  1. Dalam keadaan tenang dan selesa.
  2. Jangan buat tergopoh-gapah.
  3. Pastikan jawapan anda adalah yang terkini dan BUKAN dari experience lepas or akan datang.
  4. Jangan tipu diri sendiri! Jadilah diri sendiri. Juga cuba meletakkan jawapan yang ada pada idola anda tetapi bukan anda sebab anda takkan boleh jadi orang lain.
  5. Hasil test tersebut mungkin hanya valid pada masa hari ini anda buat dan mungkin bukan akan datang. Oleh itu, catitkan masa dan tarikh anda buat test tersebut. Lagi bagus kalau simpan hasil test tersebut.
Selamat Mencuba!

3 comments:

Raina said...

nice blog
i follow u ya

Anonymous said...

gud sharing

Anonymous said...

gud sharing