Jul 4, 2010

Girl's Nite Out @ D'klasik

Last nite, my friend's and I spent our nite at D'klasik. Some sort of school gathering. Ala... belakang rumah jer. 5 min jer dah sampai. They all are my friends when we are at St. Mary Girls' School, KL. It is GIRLS' school. So, NO BOYS' during our gathering (^_^). Masa kat D'klasik, ada plak pasang screen besar. So, ramailah lelaki dok bersorak sakan dengan harapan German menang. Same goes with US tapi me, not really into it. Hehe. 

Sepanjang sesi borak-borak, cakap pasal banyak benda but the most obvious and hot topic is GETTING MARRIED. Ni antara yang attend gathering and gonna get married soon (dah ikut urutan sape yang akan kawin or getting engaged berdasarkan bulan and tahun):

♥ Tera: My neighbour, sebelah rumah jer dan juga bilik pun sebelah-menyebelah. Baru balik dari Australia. Tiba-tiba jer cakap dia nak kawen dah. Just nikah kat Australia awal bulan 8 ni. Balik Malaysia baru buat kenduri. 

♥ Mar: Dah pun bertunang few months ago. Bulan 11 ni nak nikah pulak.

♥ Farhana: Dia kata dah jumpa parents. Maybe kena jumpa lagi. Mak dia soh. Ala-ala ada saringan lagi. End of this year mungkin bertunang.

♥ Nenet a.k.a Shaz: Dah datang merisik. Takde bertunang. Terus kawen. Rancang bulan 3 tahun depan.

♥ Aien: Pernah tulis entry pasal dia engaged. Akan kawen bulan 6 tahun depan. 

♥ Nick: Belum fikir nak kawen tahun ni coz baru jer in relationship selama sebulan. So, belum tau lagi bila.


Last sekali...


♥ Orang ini: Dia kata mungkin lepas grad. Kena habiskan study dulu. Lagi 2 tahun dari sekarang. maknanya dalam umur 27 tahun kot. Nanti mana nak usurkan rumahtangga and belajar. Payah gak tu. Huhu... *Pandailah kamu!*

So, starting for today, kena kemaskinikan my calendar. Bulan 8 ni pun my another friend, Syara, nak nikah and majlis resepsi kat Saloma Bistro. So, dah plan dengan Cik Aien nak pergi sama-sama. Ni future-husband-and-wife 31st July nie...
♥ Mr. Adam and Mrs. Syara to be ♥

FYI, Tera, Mar, Aien, Farhana, Syara and me, is the first child. So, ala-ala macam nervous gitu... Hope mine will be in a smooth way...

p/s: Aku amik pictures korang tru' FB without permission. Don't worry 'coz just for personal use. Aku harap korang okay yer... ^_^

4 comments:

kalam said...

hahaa curik curik picture ehehehehe ... merayap malam ehehehe

nadia said...

well, topic ni mmg tak leh lari bila dah berkumpul.

tak pe la awk, kita kan dok blajr lagi, so lets finish the study 1st. marriage later.

at least awk dah ada org cup. hehehe...

AISHA SAAD said...

wahh nak kawen jugakk!
kite lagi 3 years!
bersabar..... huaaa~

Miss Ann ~♥ said...

nad:yep! xleh lari..but I'm okay...*nak kawen jugk~~*

aisha:xpe2..sbr eh..hehe