Jun 29, 2010

Tips Jadi Cergas!

I ♥ this nuffnang advertisement! Ada tips sihat dari Milo [ProtoMalt]. Banyak tips-tips yang ada. Boleh klik kat sini yer. Antara tips-tips yang Ann suka and selalu buat adalah:

  • Take deep breath - Sangat bagus bila stay dalam kuliah lama-lama. Nak-nak bila class 3 jam.  Mengantuk dengar lectures. So pe yang Ann buat adalah tarik nafas dalam-dalam. Or keluar class kejap. Ala-ala nak pergi ladies ler *padahal merayap kejap sambil cuci mata* ngeh3x...
  • Laugh often - Because laugh is the best medicine. Bila senyum orang pun tak takut dengan kita ma... Tapi gals jangan pulak senyum kat strangers yang bernama LELAKI. Karang diorang ingat kita nak mengorat or diorang yang terlebih perasan kang. Hehe...
  • Connect with other - Selalulah jumpa member ker. Menganyam ketupat ke. Bagus jugak. Kalau dok sorang-sorang tak ke lagi bosan? Hehe...
  • Stay hydrated - Ann selalu gi kuliah bawa tumbler yang penuh dengan air masak. Kalau dahaga tak payah susah-susah ke cafe cari air. Then jimat duit, kan? Lagi sihat because air masak memberi oxygen dalam otak.
  • Take a nap - Ha! ni pun bagus jugak. selalu jugak buat tapi kadang-kala terlajak sampai berjam-jam. Hehe. Tapi, JANGAN tido dalam class pulak. Nanti kena siku dengan member kat sebelah. Hehe Macam dot dot dot... Hehe..
  • Get a good night's rest - Tido awal, bangun awal. Jadi taklah esok pagi mengantuk nak pergi kuliah or office.
Lastly, yang tak ada dalam tips tu....

Minum milo anda jadi sihat dan kuat! 
*nyanyi macam iklan milo dulu-dulu*

3 comments:

kalam said...

mmm mmg terlebih take a nap ni

nadia said...

apa sebut pasal siku ni. perkataan "siku" adalah sensitif nak dengar okey!!!. hehehehe...

awk... minum milo ke? bkn minum oveltine ke? huhuhu...

Miss Ann ~♥ said...

ehm...senstf ke?hehe..
sy dh tkr kot...milo O..hehe