Jun 4, 2010

Flu vs. Cold

"I'm having cold~" or "I'm having flu~!"

Ehm... ini adalah dua perkataan yang berbeza okay? Kalau anda ada flu, A.W.A.S yer sebab memang bebeza sangat. Adik Ann kata (seorang bakal doctor yang telah perbetulkan post Ann di Facebook) kalau anda kata anda flu, itu dah macam terkena virus selsema burung or H1N1. Tetapi cold mungkin akan boleh berubah menjadi flu... So, watch out you, guys! This is serious matter. Anda boleh check information tentang flu disini yer... PREVENTION IS BETTER THAN CURE...

Rasulullah s.a.w. bersabda, "Setiap penyakit ada ubat penawarnya dan apabila suatu ubat itu sesuai dengan jenis penyakitnya, maka penyakit itu akan sembuh dengan izin Allah." - maksud hadis riwayat Muslim.

6 comments:

kalam said...

ada org kena flu ke cik Ann

Miss Ann ~♥ said...

xde pn cme early prevention jer

kalam said...

oooingt dah kena flu risau nie huhuh

nadia said...

owh...best'y ada doctor in the house tolong bgi consultant.
well, flu or cold can spread to others miss Ann?

Miss Ann ~♥ said...

nad:bestla jugakk..y? nak jugak ke share?hehehe
of course ler sgt CONTAGIOUS... hr tu pun sh terkena dh frm sumbdy..hehe

Anonymous said...

Write more, thats all I have to say. Literally,
it seems as though you relied on the video to make your point.
You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting
videos to your site when you could be giving us something informative to read?


Here is my site :: diabetes test