Nov 20, 2010

Menjawab Tag Cik Deeba

Aiyak! Kena jawab sampai 25 facts about me. So kenalah think about it slowly 'coz most things about myself dah pun ditulis dalam entry sebelum-sebelum ni. Okeh! Let's start...
  1. BANGUN PAGI, celik mata CARI my precious ARTIFICIAL TEARS *macam eyemo tapi takde preservative such as antibiotics*. I can't live without it. I have to use it at least every one hour sepanjang hari yang I celik mata.
  2. I PUTERI LILIN. Haipp! Baca habis-habis sebelum buat judgemental. I berstatus STEVEN JOHNSON SYNDROME *sila google or just wikipedia*. So, sejak tu TAK BOLEH KENA SILAU especially cahaya matahari. Usually paling payah nak bangun pagi and payah gile nak bukak mata.
  3. Kalau makan roti, paling suka bahagian crust *yang roti pertama sekali and akhir*. Don't know why I love it so much.
  4. Things that I should have in my bag especially travel are: artificial tears, tweezer, purse, special mirror and a pen.
  5. I'm WORKAHOLIC when a task was given to me. By hook and crook I'll try my best to settle it. I can endure from go back to my family house more than a month IF that will happen.
  6. I will easily get angry kalau orang datang lambat bila ada benda penting yang nak diuruskan such as kena jumpa client and I have to bring along my friends together with me.
  7. Bila nak study, I LOVE TO HEAR instrumental music such as Maksim and Vanessa Mae.
  8. I am CLINGY person.
  9. I TAK SUKA bawang! Juga kadang-kala SAYUR... *maaf ler Mr. P*
  10. Macam gals lain, suka sangat baca novel-novel cinta. Unlike me, PREFER EPIC or yang related with HISTORICAL. Kalau novel cinta pun, prefer it to be in English version. Kalau baca yang BM, memang lama nak habis. Don't know why...
  11. I'm PERFECTIONIST person. BUT in certain things only.
  12. I mementingkan FRIENDSHIP relationship!
  13. I can sense those people yang ADA NEGATIVES perception about me. Or kadang-kala entah kenapa I tak suka orang tu without any reason. Pelik kan? Cian orang yang tak bersalah itu...
  14. This moment... I've been crooked by WONDER GIRLS music. Adeh! Kenapakah begini...?
  15. I tak betah bercuti lama-lama kat rumah. But once I stay at home, hardly to see me going outside the house.
  16. I SUKA GLOW IN THE DARK stuffs! Kat dinding bilik I penuh dengan benda alah tu.
  17. I LOVE RAINY DAYS. It makes me happy and my day will be a blissful day.
  18. I don't like beach *it's hot! I kan puteri lilin~~* BUT I DO LOVE RIVER...
  19. I love to keep my CHILDHOOD POSESSIONS stuffs and I still keep them until now...
  20. I love TULIP and DRIED RED ROSE. Tapi kalau ada orang nak bagi yang FRESH pun, I suka jer. *Dear Mr. P, I would like to have it at least one*
  21. My blood type is A+.
  22. My favourite ICE-CREAM is Cornetto and green Tropicana / Solero (luar hijau rasa lime and dalam rasa susu) *asyik cakap pasal makanan je*
  23. I love SOFT TOYS even though I'm too big to play that. *I don't care!*
  24. I suka TEMPAT GELAP... *_~
  25. Finally! Reach at the end *sudah berasap kepala nak pikirkan sampai 25!*. I love to have stok makanan dalam bilik! Used to do that when I'm in primary school. Ala-ala kes nak sorok makanan dari adik. Sorok dalam almari or bawah katil. Hehe. Bila daah besar ni, taklah buat gitu. Cuma bila kat kolej je suka simpan banyak-banyak. Tak kisahlah nak makan bila. Paling suka biskut mahai~ *Tanyak Cik Nad*
Dah settle pun... Tag ini ditujukan kepada sesiapa yang visit my blog ni~

3 comments:

::deebaadeeboo:: said...

hehehe..jawab jgn xjawab..

AISHA SAAD said...

wehh, kita suka laut tak suka sungai. sejukk!

heee~

mamawana said...

Salam, mama visit.

Panjangnyer tag. Mama tak suka gelap gelita. Gelap pun biar ada chaya sikit...baru ada nur...