Nov 24, 2010

Holidays??!

Masuk ni dah 2 minggu bercuti sem tapi entry jarang-jarang nak update. Hari tu balik rumah je terus tido, makan dan ngadap jarum dan kain-kain untuk dijahit. customer taklah ramai mana tapi lebih ke preparation untuk akan datang. Expand my crafts bukan hanya dalam blog aje. Kepada kawan-kawanku yang menunggu untuk your turn, harap bersabar ye~ ngeee~~ *Cik Nad suka warna grey tak eh?*

Cuti sebulan ni taklah kemana sangat. Paling tidak pun just have fun with my mum and younger sister for shopping spree. Then, attend my close friends wedding ceremony. Esok (25/11) akan berangkat ke Jelapang, Perak to visit my grandparents. Tido satu malam je. Balik sini, sambung tido, makan dan kerja-kerja menjahit. Agak bosan menunggu hari-hari nak balik ke IIUM. Taklah rindu sangat cuma nak habis cepat dan boleh kawen cepat-cepat. Tak larat jugak nak habiskan lagi 2 tahun kat sana *cakap macam jauh sangat dari rumah ke IIUM*. Dulu STPM dah habiskan masa 2 tahun. Diploma 3 tahun. Degree pun dah 4 tahun. Bila dah ditambah-tambah, jadi 9 tahun. HuHuHu...  A long way journey to go~~ *tak sangka!*

Ish! dah terbabas dok cerita lain pulak. So, back to the main story. Next week setakat stay at home. "Orang" tu pulak nanti busy dengan MAHA kat Serdang. So tak dapatlah nak jumpa T_T. Maybe before masuk IIUM balik kot. Dia pun sibuk je memanjang. Mana dengan thesis belum siap-siap I don't mind actually. I prefer to be like that. By the end of next month dia kata nak balik kampung terus. Dok kat rumah lagi tenang nak menaip thesis *ye ke?*. 
Hari tu dia tiba-tiba cakap, "kalau I siapkan thesis cepat-cepat, leh kawen dengan you cepat-cepat"...
Ye ke? Iyekan aje walaupun tak pasti bila. HehEhe..

OoOppss! Terbabas lagi...  So, next semester nak mulakan semangat yang baru *setiap semester pun gitu jugak. sama jer...*. Before that, tengok result dulu. Agak cuak sebab SAYA BANYAK MAIN-MAIN dalam class. HuhUhu... Any results that I get, I deserve for it. Then, semester depan kena lebih aktif join program SEBAB SANGAT PENTING! For me there's no fun if didn't join any program. Important for my CV~! 
CGPA + Joining PROGRAM = Good Achievements


7 comments:

::deebaadeeboo:: said...

k.ann jahit apo?huhu
emm,lmenye study..bile nk abis kannn..sme2 la kite sabarrrr..hehe

saharinasaharudin said...

kak ann,
nak kawen nti,jmput reen tau :)

Miss Ann ~♥ said...

diba: jahit pape yg ptt..ngee~

reen: insha'allah akan jmput sume~~ hehe

AISHA SAAD said...

uish lamanyaaa stady?
tp takpe laa kan, lagik byk blja, lg byk ilmu dpt... biar lmbt, asal betol2 berkualiti... kan?

wish u all the best!

nadia said...

Kak Ann...cuti ni menjahit je ke?

Anonymous said...

Hari tu dia tiba-tiba cakap, "kalau I siapkan thesis cepat-cepat, leh kawen dengan you cepat-cepat"...
Ye ke? Iyekan aje walaupun tak pasti bila. HehEhe..<<---eh adder eh..hehehe

Miss Ann ~♥ said...

nad: byk je keje nk dbuat..hehe