Dec 12, 2011

24 jam...

Hye peeps~!
Rindukan I tak? teehee~
Lama benar tak update sangat tapi rajin pulak update "wise people says..."
Lately I'm into this stuff.
Ni pun kebetulan nak menaip banyak-banyak.

Busy dengan perkara-perkara yang kurang (sket) berfaedah.
Minggu lepas berkampung 3 hari di UKM dan 2 hari lepas berada di UPM.
Berkonvensyen dan berseminar.
I malas nak upload pictures.
Kat UPM I tak sempat pula nak bergambar walaupun tenang je seminar tu.

Well, terkena pulak "Final Year Syndrome", makanya kemalasan melanda.
Dah berapa minggu juga dah tak balik ke rumah 'melawat' ayah dan bonda.
Kalau balik pun sebab nak temankan adik je.
Tanggungjawab seorang kakak dan anak

Semalam I keluar bershopping.
Dan tiba-tiba ayahanda call.
Perbualannya macam ni:

Ayah: Ha... kat mana ni?
I: Kat Masjid India.
Ayah: Dengan siapa?
I: Mr. P.
Ayah: Ha... minggu lepas jumpa. Semalam jumpa. Hari ni pun jumpa? 24 jam jumpa.
I: Hari tu bagi barang je (buat muka. nasib tak nampak)
Ayah: Bila nak kahwin ni?
I: *silence* (dengar ibunda gelak-gelak)

Hm... belum pun sampai 24 jam I jumpa Mr. P. 
Hantar barang pun tak sampai sejam. 
Ada pulak tak sampai pun 15 saat.
I lontarkan soalan tu pada Mr. P.
Dia gelak-gelak je.
Hm... tak patut betul!
*tak marah. cuma geram*

Bila I nak kahwin ye?

2 comments:

ikha said...

cepat2la kawen..xsbr nak mkn nasi minyak :D

Anonymous said...

Nanti kahwin lah tu.. Jgn Risau k... Mr P kan ade...