Jan 27, 2014

Tips to reduce Homesick~!

Morning peeps~
Ber-hari Isnin di sekolah and No More Monday Blues for me!
*applicable for this week only!*
Can't wait for Wednesday.
Menantikan flight yang pertama untuk 2014.
I wish it will be my flight to Manchester but unfortunately, only to Kuala Lumpur.
My home sweet home~
Homesick to UK actually and same goes to Mr. Hubby.
Dia homesick-kan I.
Sila mengaku yer Mr. Hubby :p

Well, cakap pasal homesick, hampir sebulan dah berlalu untuk awal tahun ni.
Nak masuk Februari pun.
How time flies this fast~~
So, untuk permulaan ni, ramai je budak-budak form 1 yang homesick.
Sekolah I ni half harian and another half tinggal di Asrama 1 Malaysia.
So, untuk bulan ni, klien yang datang dan berulang adalah daripada form 1.
How naive and pure heart they are...
Crying for their parents.
Tak nak tinggal asrama but what to do...
I kena pujuk dan bagi kata-kata semangat so that they could stay here.
So, bermacam-macam teknik I gunakan dan harapnya lepas cuti Raya Cina ni depa dah okay.
I tetapkan masa sebulan je untuk cool down sebab by the end of February, they need to get focus.
Exam nanti.
So, mesti target sesuatu.

So, kepada sesiapa yang homesick, jangan segan-segan nak menangis because it is part of therapy.
Ini cadangan je dan keputusan di tangan anda.
For me, it is therapy but might not a therapy for you.
*kantoi sudah I menangis~ :p*
DAN, I dapat petua dari beberapa orang cikgu kat sekolah ni...
Katanya, kalau berjauhan, wajib simpan pakaian yang dah disimpan seminggu dan JANGAN basuh.
Kalau rindu, boleh hug ke pe ke...
I baru je tau last week dan adakah I buat?
Errr.... *blushing~*
Sila abaikan :p

So, all the best~!
Jangan lupa mencuba!! ^^

1 comment:

Nur Aliyah Syofia said...

hai dear, jom join GA ni ( http://aliyahsyofia.blogspot.com/.../first-giveaway... ) Hadiahnye baucer pembelian RM50^^.btw, done follow u