Dec 2, 2009

* Cuti 2 Minggu *

Finally tak lama lagi dah nak habis pun cuti semester. Result pun dah nak keluar (masa post entry ni Ann sedang tunggu result kuar dr pukul 4 p.m.) and minggu add/drop pun akan bermula. Singkat sangat cuti ni ye tapi nak buat macam mana. Redha jela.. Lagi pun Ann tak berapa suka bercuti lama-lama. Bosan. Masa semester bermula, Ann akan jadi workaholic. Macam semester lepas; attend program, seminar, buat sesi kaunseling dengan client, assignment, presentation, bersukan & macam-macam lagi la (tunggu next entry... tak sempat siapkan part II *wink*).

Semester depan, seperti kata-kata Cik Nad, Ann akan jadi "kamus bergerak". Amik Arabic language, BM Lanjutan & English for Academic Purposes. Menarik tapi masalah lain yang timbul. Ann masih belum cukup credit hour. Subject pun sedikit je. 5 je kot. Selalunya amik 8 - 9 subject. So masa add/drop nantilah Ann terpaksa buat something untuk cukupkan.

Dikala ini masih menunggu reault yang masih belum keluar lagi. Risau juga sebab banyak subject yang kurang yakin. Agak susah juga nak target. Walau apa pun itu tak dapat mengubah apa-apa. Ann dah habis bertawakal dan semuanye berserah sahajalah kepadanya. Ann tak mahu "tamak haloba" seperti seorang kawan Ann. Dia bukan tamak yang macam mana cuma terlalu meletakkan high expectation sehinggakan bertukar menjadi selfish. Adakah anda setuju dengan segulung ijazah sudah cukup untuk menentukan future life as a human? Fikir-fikirkanlah kerana Ann adajawapan yang selain darinya....

3 comments:

nadia said...

ceh..sibuk bersukan ke? huhuhu...bleh la kot.
Newey, next sem nak join aikido kan??? lg sibuk la awk sem dpn. hehehe

ehm...i'm not agree with ur statmnt.
Ijazah not really enough to determine the future life as a human. yg menentukan adlh diri kita sndiri. Kita yg bertindak, kita yang wat keputusan kan.

lgpn, apa di kejar pointer elok2, get better result tp hal lain di abaikan.huhuhu....

Miss Ann said...

kt rmh exercise dlm rmh jela...cuci pggan, vacum rumah, cuci toilet...jadi bibik xbergaji sat..hehe

aikido~~ wait 4 me baby~~!hehe

sy pn xbersetuju jgk...cme sj je ltk soalan inquiry phil...heheh...for me, I need both! Bak kt Mr. Rozain...experiences is the best teacher for us!! anda stuju?

nienadia said...

huhuhu...practice inquiry phil ye???
gud2.
ehm...of coz, sy setuju,experiences is the best teacher.