May 22, 2011

Bila kita diuji... (bukan lab rat ye!)

Morning peeps!
Yeah! Hari ni Ahad. Tapi esok Isnin... sob! Sedih bila fikir esok sekolah. Minggu depan memang fully exam week. Tak best. Kurang klien nak buat sesi. Cuma menjaga exam yang agak bosan dan berdebar-debar sebab amanah untuk tidak bagi student meniru. Huhu. Lepas tu kena pulak hantar paper exam dengan selamat. Jangan ada yang tertinggal. Huhu. Parah!

Dah beberapa minggu practical ni, I selalu diduga dengan banyak halangan dan rintangan. Sounds like too heavy but that's the truth. Bila satu dah selesai, satu lagi akan menjelma. This is the list of it...

~ Kena transfer ke petang.
Request dari pengetua dan ketua kaunselor emandangkan disesi petang hanya ada seorang kaunselor. First day je dah bercelaru tapi in the end alhamdulillah settle gak. Cuma kena EXTRA work hard dan EXTRA jam. Maknanya ada hari-hari yang kena dok kat sekolah selama 11 jam! Phew! So, dah SETTLE!

~ Kena compound (saman) dengan pihak mahallah.
Bukan salah I pun dan 10 orang terlibat. Kesnya panjang. I siap bergaduh kat office mahallah. Diorang yang salah tapi tak nak admit or let us go je. Kalau dah sampai 10 orang yang terlibat, bukan ke memang salah diorang? Paling geram bila dia buat generalization mengatakan SEMUA BUDAK BLOCK C DEGIL. Wooo! Panas. In the end I kalah dan bergenang gak mata ni. Huhu. So, dah SETTLE cuma tinggal nak bayar je.

~ Misi 70 kredit hour (individual counselling)
Bila kami kira-kira, entah bila nak cukup 70. Setakat ni I dapat kurang dari 10. Mana nak cekau? Budak-budak tengah exam. Dah tu bukan jenis sukarela nak datang. Haish! Sabar jelah. So, BELUM SETTLE. Tunggu aje habis practical.

~ Kehilangan yang tersayang.
Pemergian arwah atuk yang ku sayang. Semoga tenang di sana. Emosi I dah okay cuma kadang-kala bergenang jugak. Tak boleh tahan. Mungkin baru lagi. Al-Fatihah buat atukku...

~ Hilangnya kunci mahallah + locker
Hm... nak buat macam mana ni? Belum settle. Kena tunggu minggu depan. I dah jarang ada kat UIA. Sekolah lagi dekat dengan rumah. So kena sacrifice sket. Kena compound lagi :(

So, tu jelah listnya... Apa-apa pun kena settle sendiri. Kena sentiasa chill tapi taklah sampai relax sangat. Hati ni tak taulah macam mana. Agak-agaknya camne eh lepas ni? To my dearest Cik Nad... sabar eh~ Tau anda juga diduga. Baru diduga misplace hp. Barang berharga tu! Cian mama dok telefon ceq pagi-pagi. Huhu~

6 comments:

AISHA INANI said...

byk nya dugaan k'ann.
bertabah ehh ;)


eii risaunya pikir cemana laa dgn my practical time nnti... ;(

Miss Ann ~♥ said...

sedang bertabah ni..hehe

fairus said...

SEMOGA TABAH MENGHADAPI UJIAN DAN DUGAAN.. :)

Tuan Punya Hati said...

apa mslh dgn ofis tu? smpi 10 org tu?..huhu

Miss Ann ~♥ said...

@fairus: tQ~~

Miss Ann ~♥ said...

@Tuan Punya Hati: org office mmg bengong... salah diorg tp xngaku...tau nk compund je...