Jan 18, 2010

Satu minggu, tiga orang, satu cerita

Mr. Z
* Pendatang baru
* Love to tease me! (teruk! -_-)
* Gentle and caring type
* Kenal dia not more than a year
* Bakal BF baru? Opss! Future hubby? Maybe...

Mr. B
* Dikenali sebagai my CF dikalangan member-member (CF means "close friend")
* Juga merangkap scandal dan bodyguard (boleh ke???)
* Caring type
* Suka cerita-cerita dan lagu-lagu hindustan
* Kenal dia for about a year
* Future hubby jugak ke? Oh no! Nehi!!!

Mr. J
* He was my ex-BF, dah tukar title to my GoF (good friend)
* Kenal dia for almost 5 years
* Sangat caring tetapi ganas (but I like it!)
* Future hubby also? Tak kot...
* Sekarang jadi cikgu gitar Ann

Last week was my miserable week. Dalam hidup Ann ada tiga orang yang agak penting selain daripada my own family members. Seperti yang dinyatakan di atas.

Bermula dengan Mr. Z:
Suka bertanyakan cerita-cerita silam Ann. Boleh je jawab tapi kadang-kadang agak tensy. Suddenly on that day, I was burst out! Pity him actually tapi kadang-kadang itu lebih baik kan? Ann tahu kadang-kadang dia perlu tahu tetapi ada limit yang dia perlu ketahui dan penuhi. So, sorry Mr. Z (jangan marah jikalau Ann post entry tentang anda didalam blog ini~~). Ada juga sedikit kesal kerana marah dia. Tak perlukan nak marah dia tentang hal kecil tetapi Ann rasa marah ye? Menstrual kot...

Mr. B:
Ann telah buat dia marah and I admit that. So, dia pun cakap yang tak nak jumpa selama seminggu. Sedihlah jugak tetapi akur aje. Sampailah ada 1 hari, Ann bertanyakan sesuatu padanya tru' SMS. Just tanya dia simple thing, "awak pergi ke meeting rumah sukan malan ni?" Dia tak balas-balas pun SMS or pick up my phone calls. Dia cuma cakap tak nak jumpa dan bukannya tak nak angkat phone calls or reply my SMS kan?

Mr. J:
Tak bergaduh pun dengan dia cuma the feeling is still there. Sedih dan sedikit jelez. Why? Sebab ada girlfriend baru? Ye kot. Maybe dah terlalu lama engaged relationship dengan dia. Masih sayang? Tak perlu lagi kot sebab dia dah ada orang baru dalam hidup. Doakan dia yang terbaik. Amin...

Solutions:
Mr. Z - Setakat marah sahaja and he admit his fault. Ann pun rasa bersalah juga -_-
Mr. B - Ann mengangis (malunya!) and dia tahu. So dia belanja tengok cerita Ju-on.
Mr. J - Discuss sebaik mungkin dan akhirnya settle jua.

Kenapa cerita?
1. Sangat sedih sebab berlaku dalam satu minggu.
2. Tak dapat melupakan this moment.
3. Rasa interesting part which happened in my life.
4. Tak tau nak tulis entry pe.
5. Ann sayang semuanya (tapi kena pilih satu sahaja -_-)

9 comments:

infraklia said...

alamakk gmabo kite xde pn..

Miss Ann said...

infraklia: mn blh ltk pic dia...nti marah Fara..xsayang bini ke?hehhe

nadia said...

i vote 4 Mr.....(isi sendiri) awk tahu kan
hehehe...

Miss Ann said...

dah macam pilihanraya ler plak...hehe
sy ada byk citer ni nk citer...gossip frm my parent's side..huhu

nadia said...

juicy story??? uiks..menarik...menarik...

Miss Ann said...

iye....hbs cuti nti sy citer le...mn leh citer dlm ni..kantoi nti ^_^

nadia said...

waiting for it... :)

nadia said...

iye ke? ok2.

Miss Ann said...

ok...set! hehe