Apr 13, 2010

Macam mana nak jadi perempuan ~ Kenapa Pink?

Sekadar suka-suka saja menulis tajuk ni. Tiba-tiba dapat idea "dari langit" (tiada kena-mengena dengan sesiapa sama ada yang hidup mahupun yang sudah meninggal dunia) dan juga dari segala segi (termasuk gosip). So, mari kita bercakap tentang warna pula (aish! ala-ala pillow talk pulak...). Ada seorang hamba Allah ni, mengeluarkan kata-kata "Saya tak suka pink la. Too girlish! I prefer black." And obviously, she loves black but what's wrong with pink? I also dislike pink but I do have so many pink stuff such as my clothing and accessories. Not congruent, anyway. So perlu ke pink untuk jadi perempuan? Ann rasa tak perlulah kot sebab for me myself, I bought pink stuff because I thought that it is more suitable for me.
Then, ada orang bercerita, "Kawan saya memang tak suka pink. Then, one day she was forced to wear pink dress. The whole day is her miserable day because she dislikes pink." Well, firstly, she need to remove all the irrational belief. Here we can say that remove "pink = girlish". Sometimes it is good to try something new. Tapi yang yang merepek-merepeklah. For instance, pakai warna yang memang dah tau tak sesuai, tapi main bedal jugak. Yang tu memang cari nahaslah tu. Hehe... You guys still can try something new such as wear pink. Not striking but look fit in it. Mulakan sedikit demi sedikit. Tak perlu from top to the bottom totally 100% pink. Maybe can start with pink accessories ke...

3 comments:

nadia said...

hahaha...black not overall stuff la. i like blue so much. not really black. 4 me, black look so elegant :)

what's wrong with pink???
huhuhu...like pink not a crime okey. hehehehe. does not matter at all. different people different interest, i'm right???

pink is "okey" what... but 4 me, if i wear "pink", it look weird. i think so. hehehe...

nadia said...

lupa plak nak cakap. ur blog dah ok, da cantik, dah menarik. yg sy maksudkn too gurlish tu, bla awk letak yg "i luv u" tu je. hehehehe...

Miss Ann ~♥ said...

haha..i knw it's not a crime but "certain" ppl feel awkwrd to hv or wear pink..just like...ehhmm..confidntial..haha

still looking for another suitble layouts..tgk kt *visit othrs*...sedang mengumpl blog yg offer layouts yg cantik2...leh share if u want *wink*