Dec 10, 2010

Cerita Cuti Semester dan Pesanan

Cuti kali ni I tak banyak update my blogs (have two blogs ya'!). Being busy, busy and busy *sleep, wake up late, watch TV, surfing 24/7, being unpaid maid, enjoying homemade dishes (EAT), sewing, go here and there and etc.* Really enjoying for a month but yet, still not enough. Ngee~~ So, entry kali ni nak wrap up the whole month that I spent during my holidays. Lalala~~ *cuma cerita-cerita penting aje tau~*

# Cerita Satu
Mula-mula cuti hari tu, *masa tu cuti sekolah belum start lagi* ada sorang kawan ibu datang ke rumah. As usual nak amik tempahan cake yang dah order before this. So, dengan rajinnye, I pun buka kan pintu rumah. Then bermulalah conversation antara aunty tu dan I:

Aunty: Eh? Tak pergi sekolah ke?
Miss Ann: (terkedu kejap) Err... Saya tak sekolah dah *dalam fikiran tengah cari idea nak bagi ayat pe*. Saya belajar kat lain dah...
Aunty: Katne?
Miss Ann: Kat u.i.a...
Aunty: Oooo.... (muka terkejut)
Miss Ann: (bermanis muka)

Tu baru je cerita permulaan. Yang baru je terjadi sat ni pun sama gak. Ada 2 orang aunty yang datang rumah. Nak order kuih. Masa tu I kat dapur. Tengah rajin masak untuk lunch. hehe. Bila diorang masuk rumah, kenalah tunjuk muka tanda hormat. Salam-salam. Then, sambung buat keje kat dapur. Tiba-tiba dengar my mum and aunties tu macam ada sebut-sebut pasal I. Then dengar my mum kata "Eh. Dia dah umur 25. Bukan kecik lagi." Yang aunties tu jawab "Oooo... ye ke? Ingatkan belum 25. Badan kecik sangat." *hampeh* In conclusion, patut I SUKA or .... ??
*Muka budak form 5. Takpe. Alhamdulillah... ngee~~*


# Cerita Dua
Balik kampung hari tu *Klang dan Ipoh*, jumpa sedara-mara. Bila ke sana, topic yang utama ialah BILA NAK KAWEN? Adeh! Tak terjawab den... Bila balik Klang, kira adalah geng sebab I ada 2 orang lagi cousin yang sebaya. Sedikit sebanyak tempias kena sama rata. Tapi paling banyaknye I ler sebab diorang dah tau I dah ada someone special.

*Mr. Rashid*
Lahir awal dari I. Bila tanya pasal gf, he's trying to deny *hampeh* 
Cuba melarikan diri dari jadi kontroversi!

*Cik Zila*
Status: It's complicated

Tu nasib ler kalau balik belah ayah (Klang). Balik belak ibu lagi ler. I dahlah cucu sulong. My grandparents nak jugak tengok I kawen. Ada je sorang cousin I yang dah kawen. Umur 22 tahun. She beats me! Nak dijadikan cerita. Hari tu Opah Siah (kawan Opah) bertandang ke rumah. Sambil tu datang mengurut my mum. Dah selesai je, dia dok dengan I. Suka sangat tengok muka I. Agak scary dan ala-ala psycho sket. 

My mum: Cuba makcik Norsiah (Opah Siah) 'tengok-tengok' si Yong ni 
Miss Ann: *Berdebar seyh~!*
Opah Siah: Dia ni ramai sangat peminat. Dah ada bf?
My mum: Ha! Kan Opah tu pandai 'tengok-tengok'...
Miss Ann: *I tersengih-sengih malu tapi cover-cover* (diam je) *dalam hati cakap: adeh! parah ni*
My mum: Ha! Cuba tunjuk gambar Mr. P tu kat Opah.
Miss Ann: (on hp dan hulurkan kat Opah)
Opah Siah: Dia ni kan sebenarnye..... *teeeeeeeeeeettttttttttt* (maaf. terpaksa dirahsiakan atas sebab-sebab tertentu. hehe)
My mum: Ooo... ye ke.... Yong ni kan dulu.... *teeeeeeeettttttttttt* (maaf. rahsia lagi. hehe) 
Opah Siah: (bagi pesanan) Lelaki ni, kalau jenis BERANI sangat kerumah, tandanya dia jenis yang nakal-nakal. Kalau yang jenis TAKUT-TAKUT tu, maknanya dia betul-betul nak kat kita. Dia biarkan tunggu dulu. Bila dah agak-agak ready baru BERANI datang ke rumah...

So, that's the end of this story. Picture yang I bagi diorang tengok adalah...
*Opah tu kata dia encem. Ye ke??????*

Okeh. Cerita dah habis!
t.a.m.m.a.t




3 comments:

nadia said...

Senyum sorang2 I baca ur entry ni. Hahaha...ramai peminat eh? mmg pun opah, dia ada A, B, C, D & E. tp skrg dia setia ngan E je:P

Ehm....now I know what U want to tell me. Hahaha...wait for it :)

Newey, U patut bangga gak la sebab awet muda, tak nmpk umur yg sebenar. Advantage le tu tak nak gtau umur.

Bleh tak I nak Opah Siah tu tengokan I plak. I pun nak tau, jodoh I ni lambat lgi ke?
Hahaha...

My mum dah risau sebab anak dia still single & tak nampk tanda nk kawen dlm masa yg terdekat ni :)

AISHA SAAD said...

phew!
okk now im relieve...
munchet suka malu2 nak mai rumah padahal umi dah ajak sejuta kali.
dtg pon malu2 mcm org luar.
tapi lepas baca nih, asal tah rasa legaaa. haha!
tenx k'ann!

arek said...

cuti skolah duk umah baik2..