May 9, 2010

Keep on counting, dear~!

Ann terpanggil untuk menulis entry ni selepas membaca entry Cik Nad ni. Sedar tak sedar dah dua minggu short semester bermula. Hakikatnya terasa macam baru je bermula. Tau-tau by next week lecturer dah nak mulakan quiz. Haru jugak ni sebab belum mula study. hehe. Juga, every week kena submit task yang diberikan oleh Dr. Kedengaran macam banyak je kan? Okay, let me explain this. Short semester ni hanya ada 7 minggu jer. Ann amik subject Testing and Assessment dan juga Islam, Knowledge and Civilization.

Testing and Assessment
Weekly task! Setiap hari Jumaat sebelum pukul 5 ptg, dah kena ada kat bilik Dr. Taklah berat pun cuma agak leceh jugak. But it's okay. I still can bear with it. Baru 2 minggu ma... Tu pun nasib group work. So, kurang sikit beban. Ada dua lecturer yang mengajar. Sorang Dr. (lecturer tetap) dan seorang student phD yang menggantikan Dr. bila Dr. tak dapat hadir ke kelas. Student yang Ann maksudkan tu adalah seorang cikgu Bahasa Inggeris. Sangatlah actif bila mengajar. Pening tengok dia aktif berjalan ke sana sini. Cik Nad pulak cakap, "agaknya awak ni bukan jenis visual punya orang," Adeh! ada pulak gitu (tidak benar sama sekali ye Cik Nad sebab dulu dah wat test; balance semuanya). Tapi okay jer dia mengajar. Masih boleh faham...

Islam, Knowledge and Civilization
Ha! yang ni lagi menarik. Of course dia seorang ustaz sebab dia ajar subject ini. Yang menariknya dia selalu bagi contoh Pamela Anderson, Tiger Woods dan Elton John (serta "partner" nye). Bila cakap Pamela Anderson jer, as usual budak-budak laki confirm suka. Dia ajar okay jer cuma mula-mula agak shock sebab seorang ustaz cakap gitu. Tapi dah lama-lama baru faham misi yang sebenarnya.

Okay, cerita sudah habis. Pergi study ye.

6 comments:

kalam said...

pastu bila Miss Ann jadi cikgu kang tak aktif ke

Miss Ann ~♥ said...

aktif tp xla cm lecture tu

kalam said...

HEHEH YE COZ LAGI AKTIF KOT

nadia said...

miss ann akn menjadi cikgu tadika yg baik lg sweet. kn awk???

but i like the way mdm elia teaching. very active + interesting

Miss Ann ~♥ said...

nad; puji ada makna eh..heheh

sy tau awk ske..hehe..pmbtulan....msm ilya

Anonymous said...

There's a little bird said that, "saya tak suka gi banyak-banyak kedai or terlalu banyak pilihan sebab payah nak memilih,"..oit..oit..cam knal jer dat guy tu..perli eh ~ fauzihan