May 20, 2010

Self - defence mechanism

Dapat agak tak apa yang ingin Ann sampaikan disini? Kalau ikut Sigmund Freud, memang sangatlah famous benda alah ini. "Kami" (Ann and the gang) selalu pakai this term untuk merujuk kepada orang yang always denying about something. Make it short... semester ni Ann kena selalu jadi "co-pilot" seseorang. Ann pernah menulis entry sebegini tapi nampaknya "dia" masih serupa. huhu...

Tapikan bagus jugak coz dia menjadi indicator kepada ustaz yang lebih kurang macam ni...

"Saya mengantuk ni ustaz. Tolonglah bagi saya break lama sikit. Bolehlah ceq tidoq sat...".

Bunyinya ala-ala gitulah... And it works! Kalaulah dia asyik terlelap jer, ustaz bagi break sampai half an hour. Kalaulah dia ni focus dengan penuh bersemangat, ustaz bagi break 15min jer... Bagus tak? Lalala~

Ustaz ni pun satu hal. "Kami" ni dahlah dok paling depan sekali. Maka, asyik pandanglah muka-muka-muka "kami" yang comel ni. First day, Ann sangatlah malu. Macam nak blushing pun ada. Dah lama-lama, okay jer. Ustaz tu pun dah cam sangat "kami" ni. Bila macam nak kepastian jer, dia boleh pulak pandang "kami" and tanya. Tapi selalunya target kat Cik Saidah sebab dia sangatlah focus dalam class. hehe... So, tu pasal dia ni (yang suka "terlelap" dalam class) menjadi indicator kepada ustaz...

Kebetulan tadi Ann dan dia, main CBox (use pencil and paper) depan ustaz. Mulalah Ann mengomel kat dia ni sebab dah banyak kali menyiku dan menjentik (asyik terlelap jer). Penat tau...

Ann: Ustaz asyik pandang sinilah.
Dia: Kan dia selalu pandang sini.
(padahal sebab dia tidoq. bukan ustaz pandang tanpa sebab :p)
Ann: Self-defence mechanism!
Dia: *grinned with mischievous*

p/s: I think she is having sleeping deprived... *gelak jahat*

4 comments:

nadia said...

bgus`y awk tolong jd co-pilot.
byk pahala awk dpt tau sbb tolong kejutkan dia yg suka terlelap dlm kelas tu. hehehe...

newey, ust tu hensem kan? dah la baik ati. Hehehehe...

kalam said...

oooooo ngulat dlm kelas yer

Miss Ann ~♥ said...

ustaz hensem? errr....cm xjer..hahah

nadia said...

hensem pe. dia pnya senyum mcm akshey kumar. hehehe....