Oct 17, 2010

Less Power to Speak Up

I'm not suppose to say any negative things or any sadness but I have to my dear blog... 
I need clear up my mind before proceed to my next assignment which I had planned to submit it tomorrow. 
By just reading from my title there, maybe you'll say that I have no guts to speak up but I had tried it before. 
So, paham-paham sendirilah maksudnya. Takkan nak berulang-ulang cakap. 
Nanti meluat pulak. But I don't know whether it is my fault or my lecturer's fault.

It was starting from the beginning of this semester. 
My lecturer was decided to choose her own groups for this subject. 
So, we (my usual group mates and me) have to split!! I thought it will be no problem but now, until almost to the end of semester, mine was in a big trouble. 
Just let me put it like this.... 
They Are Individualistic person. 
Just maybe because "we" (my group mates for now) have to work together, but PLEASE, at least only for the sake for this subject. 

This Wednesday will be a class presentation. BUT we didn't progress much (I think). Then, semalam text one of my group mates. Tanya progress. Tapi macam tak risau pape jer. I'm jealous with other groups. Bersungguh-sunggah bersama untuk menyiapkan assignment. Bekerjasama. 

FYI, I dah pun bagi my part since last Wednesday. I dah buat benda tu dah lama dah.
 Bila tanya nak bagi bila, just cakap, "Nantilah dulu," Hati panas je tapi sabar. 
Bila lecturer cakap kena present, baru semua orang cuak. 
Tanya antara satu sama lain. 
Dalam hati hanya mampu berkata, "Tulah. Orang dah cakap tak nak dengar," 
I had done part of my responsibility. Cuma tinggal sekarang kena buat sama-sama je tapi entah ler. 
Hati ni tak sedap jer... 
BARU jer tadi group mates yang lain texting I tanya "Ruzan, group kita macam mana eh?" OOooooowwwHHHHH!!! Rasa mau sepak jer! 
Kenapa baru sekarang nak bertanya????????????????????????????????

I cuma nak menyenangkan kerja. Buat awal-awal kan senang.
Dahlah banyak sangat kena analisis. Even group lain pun ada masalah. Ni kan k.a.m.i!
At least buat awal-awal, kalau tak paham, boleh jer tanya orang lain kan?
Now...
I can sense that kena stay malam dan jumpa buat discussion.
Cuti hari minggu dah berakhir.
You know what...
PLEASE, try to avoid jumpa malam-malam buat assignment.
Yang sepatutnya boleh buat time WEEKEND!

6 comments:

nadia said...

sabarlah syg. i know it's hard. unlucky u get "individual peson" to be ur group mate. tak pe la. awk dah usaha dr awl2 lagi kn. group kami pun blum siap sebenarnya, sbb masing tak tahu nk buat & analisis semua data tu. huhuhu..kena tny kak raja gak ni. need my help, just tell me yeah. even i dunno what to do. hehehe..

Allah bersama org2 yg bersabar. mana tau, tuk subject ni awk dpt A ke nnt. hehehe...

kalam said...

Btul cakap Nad tu sabar yer ,,,

Miss Ann ~♥ said...

kalau sy dpt A for this subject... Amin~~ hopefully everything will be alright... cuma tadi dapat msg gini:

"Salam. tmrw pls bring all the s********c survey form bcoz we'll start key in data at night... n work on it hardly. group lain sume dah siap"

ooowwhhh!! apakah ini?! bersabar ajelah...

AISHA SAAD said...

subjek ape nihh? kite tak terlibat kan?

sabar lahhh eh. mmg kadang2 ade grupmate yang mcm nih.
sbb tuh kdg2 kite mls nak tukar2 grop mmber.
mesti ada bnda yang tak shokk jadik!

newayy be patient yeahh, wish u all the best!

Miss Ann ~♥ said...

aisha: eh? kte ada ke yg sm? xkan? hhehe...nthla...serabut je...nak2 dpt msg yg kedua tadi (tengok my previous comment)
anyway...thnx 4 the wish~~ need to be stronger!

*mAdAh FikrAh* said...

be strong my sis...sesungguhnya Allah bersama-sama org yg sabar...insya Allah