Aug 19, 2011

In Relationship #1

Okay. This is just based on my experiences. Not SO expert. But at least helps you (tak kisahlah married or just in relationship couple) to bare in mind that in relationship, there have boundaries. *for girls, especially ya'*

So, let's have a look for the first one.

Jangan Terlalu Jujur.
Nak jadi goody-goody person? Jujur pada si dia? NEVER DO THAT. It's a CRIME, okay?
Sebab? Jom baca situasi ni... *jangan baca kalau tak sanggup ^_^*

Cerita 1

Adik Manis: Hubby...
Lelaki Macho: Yer sayang...
Adik Manis: Sayang nak bagi tau something ni *buat muka kesian*
Lelaki Macho: Owh! Pe dia eh? Cakap je sayang...
Adik Manis: Hubby kena janji jangan marah ye?
Lelaki Macho: Okay. Janji. Takkan marah *siap angkat tangan macam nak berikrar masa assembly*
Adik Manis: Betul ni?
Lelaki Macho: Betul sayang... Takkan nak tipu...
Adik Manis: Okay. Nak cakap ni...
Lelaki Macho: Cakap je sayang... ^dalam hati tak boleh sabar*
Adik Manis: Sebenarnya hubby dah ada madu...
Lelaki Macho: What the fish! *nada marah*

Okay. Kalau cerita ni tak menarik dan merapu, abaikan. Hehe. Yang I nak maksudkan kat sini adalah tak semua benda kita perlu JUJUR. Lebih-lebih lagi cerita dulu-dulu yang berkaitan dengan kekasih-kekasih lama. Untuk yang sekarang ni, memang perlu jujur juga tapi bertempat. Kalau kita terlalu disclose about our past, kadang-kala mungkin memakan diri sendiri. Orang yang kita sayangi tu mungkin akan cuba buat sesuatu yang dia juga ingin miliki. Atau mungkin in the end will give harm to us. Kan lebih baik kalau disimpan baik-baik je. Biarlah antara kita, past person dan Tuhan je yang tau.

Ada hadis yang menyebut,
"Barangsiapa menutup keaiban seseorang di dunia, Allah akan menutup keaiban dirinya di dunia dan di akhirat."

Wallahualam...

2 comments:

nadia said...

i like the word "kekasih-kekasih lama" ^_^

Miss Ann ~♥ said...

haha...it is a MUST to stress dat words..haha