Apr 3, 2011

First Paper ~ Tomorrow.

Agak cuak sebab esok is my first paper, English for Academic Purpose. Hm... macam carry marks tak cukup banyak nak tampung untuk dapat A. Same goes with other subjects. Tak suka tengok carry marks sebab kebarangkalian nak down gila-gila tu sangatlah berpotensi besar. Even dah try cool down pun masih sama je rasa down. Mungkin sampai semua paper habis, barulah tak teringat. Kalau kejar pun agak-agak boleh capai ke? Possibility nak dapat DEAN LIST (DL), payah. Banyak nak kejar sebab I jenis sederhana. Kadang-kala EXTRA hardwork pun, result masing tak sampai apa yang kita target. Kadang-kala jealous jugak tengok orang yang pandai-pandai, yang tak perlu study hard tapi result tetap DL. Kalau I dapat DL, bermakna semester itu I 'bertuah' or 'bernasib baik' sahaja. 

I pernah meluahkan (pendedahan exclusive yer...) kepada seseorang tentang ini. Dan dia cakap...
"You study awal-awal or EXTRA hardwork tapi tak dapat yang dijangka. Tak boleh di judge on paper je... Habit you dah baik... nanti akan bawak sampai kerja in the future. Notes, study awal-awal and extra hardwork... So, benefit nampak masa akan datang berbanding orang yang bernasib baik pada time exam. Tapi kalau bukan habit,  susah time keje nanti. You tak ada silap apa-apa..."

And I hope it's good to be true...

2 comments:

nadia said...

good luck exam. between, ada benar juga kata org tu kt awk. effort tu yg penting dr segalanya ^_^

Miss Ann ~♥ said...

Nad: Gd Luck to u too~~ and hopefully my relationship will be ended up with him. amin... (~.~)