Apr 18, 2011

To KL with Love

Hi peeps!
Siang tadi I menghabiskan masa untuk berjalan-jalan. Again... Tapi dengan motif. Hehe.
I ke Kg. Pandan, Cheras untuk hantar puppet yang I pernah post dulu (click sini) yang berlink dengan my another blog. 



Bila sampai je, I jumpa cikgu-cikgu yg pernah jadi my colleague. Tak sempat jumpa my ex-students. Miss them anyway~ Then, gerak ke bilik guru besar. Lama jugak berrborak dalam tu. Dia berkenan dan nak I professionally mengajar students diorang. Cuma tunggu keputusan je... *wink~* Mengajar sambil bersedekah. Cikgu tu nak bayar tapi I okay je nak dibayar berapa pun sebab budak-budak ni disabled. Tak salah sesekali nak menderma dengan cara sebegitu. I tak ada duit nak sumbang tapi dengan cara mengajar skills, apa salahnya kan kalau nak bersedekah dengan cara tu? Sedekah itu bukan hanya wang ringgit sahaja. 

Dulu masa I buat practical kat sana, I mengajar art and crafts. Bahan-bahan macam water colour semua I kuarkan duit sendiri. I tak ada duit nak bagi tapi mungkin dengan cara begitu lagi okay kan sebab budak-budak ni memerlukan skills yang mungkin dapat menambah kekurangan mereka. *miss them anyway :( *

Okay, enough for that story. I pun beredar ke Lorong Hj. Taib. Bertemankan my mum and Aja. Beli barang-barang kuih. As usual my mum belanja sampai RM200++ padahal dalam kete dah cakap nak beli sikit je. Huhu. Tak leh caya betul.

*berkenan tapi tak beli*

*rambang mata*

*candid*


Owh! Ada jugak I menempel. Of course~! It's my blog!

2 comments:

Tuan Punya Hati said...

beli brg kuih..awalnye wat kiuh...

Miss Ann ~♥ said...

besela mak kita jual kuih...stok msti ada...hehe..rmh pun dh cm kedai jual brg kuih...just name it..huhu